Правила в хотелите ни

Правилник за вътрешния ред и поведение в хотели БЕРЛИН - "Берлин Голдън Бийч" § "Берлин Грийн Парк" к.к.Златни пясъци

Уважаеми гости, за да бъде престоят Ви максимално спокоен и приятен, молим да се съобразите с реда в хотелите ни:

 1. Забранява се съхранението на паспорти на рецепция в хотелите, затова молим учтиво да изчакате докато бъдете регистрирани от дежурния администратор. Моля оставяйте ценните си вещи и документи в сейфа в стаята си или на рецепция. Изгубен ключ за сейф се таксува. За вещи, оставени без надзор в стаята или на територията на хотела, отговорност носи гостът.
 2. При напускане на стаята, затваряйте прозорците и вратата на терасата, уверете се, че входната врата е добре затворена и оставете при желание чипа или картата за съхранение на рецепция. Изгубен чип или карта за стаята се таксува.
 3. Можете да получите чипа или картата си отново след предоставяне на хотелския си паспорт.
 4. Забранява се престой с домашни животни на територията на хотелите.
 5. От съображения за сигурност се забранява използването на електрически уреди в стаята, както и на ютия. Хотелите предоставят услуга пране и гладене срещу заплащане.
 6. На територията на хотелите е забранено внасянето и складирането на леснозапалими, взривни и обемисти предмети (багажи, мотоциклети, велосипеди и др.)
 7. Забранено е изнасянето на имущество от хотелите (хавлии, одеала, чаршафи, възглавници и друга собственост) и тяхното ползване на плажа или около басейна.
 8. Приятели и гости можете да посрещате във фоайето на хотелите. Същите не се допускат в стаите на гостите без регистрация и заплащането на нощувка.
 9. В интервала 14:00 - 16:00, както и след 22:00 часа е абсолютно забранено вдигането на шум, блъскане по вратите и разговаряне на висок тон в стаите.
 10. Настаняването е след 14:00 часа. Освобождаване на стаята до 12:00 часа на обяд, след връщане на чипа за стаята на дежурния администратор и заплащане на дължимите суми, ако има такива! За желание от страна на госта за по-ранно настаняване или по-късно особождаване на стаята, моля да се инфорирате за възможностите и съответната цена на рецепция в хотела на настаняване. При ненапускане на стаята в определените часове се дължи такса в размер на 50% от стойността на нощувката по цени на рецепция за съответния период.
 11. При нанесени щети или липсващи предмети по вина на госта, същите се заплащат от госта по пазарна цена!
 12. Не е разрешено скачането, плуването с дрехи, играта с големи и твърди предмети в басейна в работно и извън работно време. Не е разрешено плуването в басейна извън работно време. Вечер се извършва профилактиката и почистване на басейна.
 13. Забранява се запазването на шезлонги на басейна или плажа с плажни хавлии за повече от 30 минути.
 14. Гостите на хотелите ползват един чадър и два шезлонга НА СТАЯ, независимо от числеността на настаняване, на басейна или на плажа.
 15. НЕ Е РАЗРЕШЕНО ПУШЕНЕТО В ХОТЕЛСКИТЕ СТАИ! МОЛЯ НЕ ПУШЕТЕ, ЗАЩОТО ХОТЕЛИТЕ ИМАТ ПОЖАРОИЗВЕСТИТЕЛНА СИСТЕМА!
 16. На територията в хотелите е изградена Wi-Fi мрежа и система за видеонаблюдение за вашата сигурност. Ползвайки услугите на хотела Вие се съгласявате с видеонаблюдението.
 17. Молим Ви, ако забележите съмнителни хора, уведомете незабавно дежурния администратор.
 18. Гостите на хотелите носят материална (финансова) отговорност за повреденото и изгубено имущество на хотелите. 
 19. При неспазване на правилника, нарушаване на общоприетите норми на поведение, в това число и употребата на наркотици, ще бъдете задължени от ръководството на хотела да го напуснете.
 20. Отзиви и препоръки относно работата на хотелите можете да оставите в книгата за мнения на рецепция или в интернет платформите.
 21. Паркирането на територията на хотела е възможно само срещу заплащане на определената дневна такса. Задължително поставяйте бележката, издадена от рецепция с номера на Вашия автомобил на видно място на предното стъкло на автомобила ви. В противен случай е възможно репатриране на автомобила. Паркингът е платен, неохраняем.
 22. Не предоставяйте гривната си “All inclusive” на трети лица, които не са гости на хотелите. Гривните са със специално закопчаване, което не позволява загубване от страна на госта. Служителите на рецепция могат да подменят старата Ви гривна, само след проверка на името Ви в хотелската система и след връщане на скъсаната стара.

ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ГОСТИТЕ НА РЕСТОРАНТА

 1. Гостите са длъжни да спазват изискванията за посещение на ресторанта - облеклото да бъде спортно елегантно, без джапанки, къси панталони, бански и не добър външен вид.
 2. Забранява се разместването и събирането на маси и столове.
 3. Закуска, обяд и вечеря се предлагат на блок маса, а храните се консумират само и единствено в залата или на терасата.
 4. Забранява се изнасянето на храна, посуда и прибори по стаите и за плажа, в противен случай трябва да заплатите изнесеното по цени на ресторанта.
 5. Забранява се влизането в ресторанта с ролери, тротинетки и колела.
 6. Деца до 6 год. не се оставят без надзор на блок масите и машините за напитки.
 7. Забранява се пълненето на бутилки от машините за напитки. Напитки се предлагат денонощно на всички барове, съгласно работните им времена.
 8. Забранява се внасянето на алкохолни и безалкохолни напитки и храна на територията на ресторанта.
 9. Гладът е ежедневие за всяко 4-то дете и за всеки 2-ри възрастен човек, а всяко 5-то семейство живее в лишения, без достъп до пълноценно и балансирано хранене всеки ден. Уважаеми туристи, молим да вземате толкова храна, колкото ще изконсумирате, за да не се налага да я изхвърляме.

От ръководството на хотели Берлин